TED talk

DE BESTE TED TALKS – EN WAAROM

TED Talks hebben de wereld inmiddels veroverd. Een idee presenteren in maximaal 18 minuten. Het kan, en hier vind je een paar inspirerende voorbeelden.

Sir Ken Robinson: ‘Scholen doden creativiteit’

Fantastische TED Talk! Sir Ken Robinson spreekt met passie over het schoolsysteem- waarom deze nu faalt en waarom we ons hard moeten maken voor meer creativiteit op onze scholen. “We are educating people out of their creativity,” vertelt Robinson. Waarom inspireert deze talk zo? Het is een perfecte cocktail van entertainment en informatie waardoor het publiek op het puntje van hun stoelt blijft zitten.

Brene Brown: ‘De kracht van kwetsbaarheid’

In deze scherpe, grappige TEDx  klassieker (al jaren in de top 3 van best bekeken TED talks) bespreekt Brené Brown de kracht van kwetsbaarheid. Wat kunnen we van haar leren op presentatie gebied? De reden voor haar succes is dat Brené haar eigen kwetsbaarheid deelt en de mensen met humor en persoonlijke verhalen raakt. Als je even 20 minuten hebt…

Simon Sinek: ‘Eerst waarom en dan vertrouwen’

Toch nog even delen voor de mensen die deze TED Talk gemist hebben. Simon Sinek legt het uitgangspunt uit voor leiders die willen inspireren: de gouden cirkel en verkopen vanuit de hamvraag: ‘waarom’. Vanuit presentatie perspectief een prachtig voorbeeld van hoe je mensen kunt inspireren met louter een flipover. Niks geen Death by PowerPoint, maar inspireren met woorden en een simpele flipover. En de vraag-techniek als opener is ook sterk , hij trekt het publiek meteen richting zijn onderwerp.

Dan Pink: ‘De verrassende wetenschap van motivatie’

Must watch TED Talk! Begenadigd spreker Dan Pink verandert met zijn drie – inmiddels bestsellers- boeken de manier waarop we naar de hedendaagse bedrijfsvoering kijken. In deze TED Talk praat hij over motivatie en geeft hij verrassende inzichten: onder ander hoe het uitgeven van beloningen niet leidt tot een beter werkresultaat. Hij opent met een combinatie van de ‘kwetsbaarheid’ troef en humor.

Benjamin Zander: ‘De kracht van klassieke muziek’

Zelden een spreker gezien met zoveel energie en charisma. Benjamin Zander grijpt meteen de aandacht met zijn openingsverhaal. Goede tip voor jouw volgende presentatie: gebruik een verhaal of anekdote om je publiek binnen te halen. Direct gevolgd door je kernboodschap.

Hans Rosling: ‘Statistieken die je wereldbeeld veranderen’

Een ideale TED Talk als je iemand gepassioneerd wil zien praten over cijfers! Want dat kan! Statistieken guru Hans Rosling brengt de cijfers en mythen rondom ontwikkelingslanden in deze TED Talk knap tot leven. Hij doet dit op een theatrale, overtuigende manier die niet onderdoet aan de stijl van een sportverslaggever.

Pamela Meyer: ‘How to spot a liar’

We zijn geboren leugenaars. Per dag liegen we 10 tot 200 keer. Pamela Meyer laat in deze TED Talk zien hoe je leugens onderschept maar vooral waarom we het doen. Ze doet dit op een manier die het publiek meteen betrekt. Vanaf de opening, waarin ze zegt dat je naast een leugenaar zit, tot het einde weet ze het publiek te boeien. Het kijken waard!

James Veitch: ‘Dit gebeurt er als je op spam email reageert’

Leuk om te bekijken als je toe bent aan wat ontspanning en lachtherapie. Tien minuten pure entertainment. Knap hoe hij het publiek steeds weer binnen haalt en moeiteloos weet te boeien. Wellicht niet de sterkste boodschap, maar zeker memorabel.

Elke week komen er nieuwe TED Talks bij, dus ga vooral naar TED.com voor meer inspiratie.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Leave a reply

You must be logged in to post a comment.